Majdnem krumplis tészta......bulgur hagymás batátával
Talán az egyik legnehezebb dolog, hogy a főételekhez változatos, jóízű, egészséges köretet készítsek. Ez az étel a krumplis tészta kapcsán jutott eszembe, aminek nagyon szeretem az ízét, viszont a főtt tészta-olaj-krumpli kombináció nem nagyon fér bele az új étrendembe. Így változott a tészta bulgurrá, a krumpli batátává és a napraforgó olaj kókusz olajjá.
Nem feltétlenül főétel, de tökéletes köret bármilyen húshoz!
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg bulgur
25 dkg batáta
1 nagy fej hagyma
só
bors
fűszerpaprika ( ha lehet füstölt)
kókuszolaj
A bulgurt puhára főzzük. majd a batátát megpucoljuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megpirítjuk, majd gazdagon fűszerezzük paprikával, sóval, borssal. Én a szokásosnál kicsit több olajat teszek alá, mert a batáta és a bulgur felveszi, így nem lesz száraz a kész étel.
Ha a batáta puha, összetörjük és hozzákeverjük a fűszeres hagymához, majd ezt a masszát a puha bulgurhoz adjuk.
Az íze ugyanaz, mint a krumplis tésztáé, szerintem szeretni fogjátok!