2016. nov 22.

Majdnem krumplis tészta......bulgur hagymás batátával

írta: HangaH
Majdnem krumplis tészta......bulgur hagymás batátával

Talán az egyik legnehezebb dolog, hogy a főételekhez változatos, jóízű, egészséges köretet készítsek. Ez az étel a krumplis tészta kapcsán jutott eszembe, aminek nagyon szeretem az ízét, viszont a főtt tészta-olaj-krumpli kombináció nem nagyon fér bele az új étrendembe. Így változott a tészta bulgurrá, a krumpli batátává és a napraforgó olaj kókusz olajjá.

Nem feltétlenül főétel, de tökéletes köret bármilyen húshoz!

 

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg bulgur

25 dkg batáta

1 nagy fej hagyma

bors

fűszerpaprika ( ha lehet füstölt)

kókuszolaj

A bulgurt puhára főzzük. majd a batátát megpucoljuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni. Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megpirítjuk, majd gazdagon fűszerezzük paprikával, sóval, borssal. Én a szokásosnál kicsit több olajat teszek alá, mert a batáta és a bulgur felveszi, így nem lesz száraz a kész étel.

Ha a batáta puha, összetörjük és hozzákeverjük a fűszeres hagymához, majd ezt a masszát a puha bulgurhoz adjuk.

Az íze ugyanaz, mint a krumplis tésztáé, szerintem szeretni fogjátok!

Szólj hozzá

Köret