2016. nov 15.

Csirkemell tekercs humusszal és wokban sült zöldségekkel

írta: HangaH
Csirkemell tekercs humusszal és wokban sült zöldségekkel

Ez a főétel az egyik legidőigényesebb receptem, de nem kell hozzá egy óránál több, ha jól gazdálkodunk az idővel. Három összetevőből áll, emiatt kicsit bonyolultabbnak tűnhet, de külön-külön annyira egyszerűek és finomak, hogy érdemes belevágni!

Ne ijedj meg ha még  nem készítettél humuszt, ugyanis nagyon finom és percek alatt kész van. Neve nem keverendő a tápanyagban gazdag talajra utaló azonos hangzású fogalommal - a hummus valójában csicseriborsót jelent arabul.

Szerintem humusz készítéshez jobb a konzerv, mert sokkal simábbra lehet pürésíteni. Ha száraz alapanyagot használunk, akkor előző este beáztatjuk körülbelül háromszor annyi vízbe mint a csicseriborsó. Ügyeljünk arra,hogy legyen helye megduzzadni, majd másnap puhára főzzük. Egy hasznos tipp: ha egy csipet szódabikarbónát adsz hozzá csodákat művel, és jelentősen csökkenti az egyébként órákban mérhető főzési időt.

Első ránézésre nagyon összetett, sok időt igénylő receptnek néz ki, de a valóságban kb. fél óra alatt készen van. Ugyanis amíg az egyik elem fő addig a másikat el tudjuk készíteni.

Hozzávalók:

Csicseriborsó püré:

Kb. 300-400g csicseriborsó

3 ek. tahini szósz (a receptjét lejjebb görgetve megtalálod)

fél citrom leve

3 ek. oliva olaj

1 gerezd fokhagyma

egy kk. római kömény

Tahini szósz:

1 ek. apróra darált szezámmag vagy szezámmag liszt

1/2 gerezd fokhagyma

1 ek oliva olaj

pár csepp citromlé

annyi víz amitől mustár állaga lesz

 

Elkészítés:

A tahini szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csicseriborsó pürét hozzáadva egy aprítóban az egészet krémesre turmixoljuk.

Csirkemell tekercs

Hozzávalók :

1 egész csirkemell

bors

fokhagyma

mozzarella

Elkészítés:

A két fél csirkemellet középen vágd lapjára, de a szélén hagyj ki egy centit, hogy ne legyen két darab belőle hanem széthajtva egy nagy.

A közepébe sok fokhagymát és mozzarellát teszünk, majd feltekerjük.Ezt folpackba csomagoljuk és a két végét fogva megpörgetjük, hogy jól lezáródjon és egy szép tekercset kapjunk.A hús tekercset alufóliába is becsomagoljuk, majd egy vízzel 3/4-ig megtöltött tepsibe helyezzük.Sütőbe kb. 30 percig pároljuk 180 fokon.Ha kivettük szeleteljük fel és vajon pirítsuk meg aranybarnára

Wokban sült zöldségek:

Hozzávalók:

ízlés szerint zöldségek

bors

1 tk. szójaszósz

1 tk. worcestershire  szósz

1/2 tk. gyömbér por

1/2 tk. római kömény

1 tk. fokhagyma por

1 csipet fűszerpaprika

1 tk koriander

Elkészítés:

A zöldségeket daraboljuk fel és a wokban süssükropogósra, majd a vége felé tegyük rá a fűszereket.

 

 

Szólj hozzá

Ebéd