Csirkemell tekercs humusszal és wokban sült zöldségekkel
Ez a főétel az egyik legidőigényesebb receptem, de nem kell hozzá egy óránál több, ha jól gazdálkodunk az idővel. Három összetevőből áll, emiatt kicsit bonyolultabbnak tűnhet, de külön-külön annyira egyszerűek és finomak, hogy érdemes belevágni!
Ne ijedj meg ha még nem készítettél humuszt, ugyanis nagyon finom és percek alatt kész van. Neve nem keverendő a tápanyagban gazdag talajra utaló azonos hangzású fogalommal - a hummus valójában csicseriborsót jelent arabul.
Szerintem humusz készítéshez jobb a konzerv, mert sokkal simábbra lehet pürésíteni. Ha száraz alapanyagot használunk, akkor előző este beáztatjuk körülbelül háromszor annyi vízbe mint a csicseriborsó. Ügyeljünk arra,hogy legyen helye megduzzadni, majd másnap puhára főzzük. Egy hasznos tipp: ha egy csipet szódabikarbónát adsz hozzá csodákat művel, és jelentősen csökkenti az egyébként órákban mérhető főzési időt.
Első ránézésre nagyon összetett, sok időt igénylő receptnek néz ki, de a valóságban kb. fél óra alatt készen van. Ugyanis amíg az egyik elem fő addig a másikat el tudjuk készíteni.
Hozzávalók:
Csicseriborsó püré:
Kb. 300-400g csicseriborsó
3 ek. tahini szósz (a receptjét lejjebb görgetve megtalálod)
fél citrom leve
3 ek. oliva olaj
1 gerezd fokhagyma
egy kk. római kömény
Tahini szósz:
1 ek. apróra darált szezámmag vagy szezámmag liszt
1/2 gerezd fokhagyma
1 ek oliva olaj
pár csepp citromlé
só
annyi víz amitől mustár állaga lesz
Elkészítés:
A tahini szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csicseriborsó pürét hozzáadva egy aprítóban az egészet krémesre turmixoljuk.
Csirkemell tekercs
Hozzávalók :
1 egész csirkemell
só
bors
fokhagyma
mozzarella
Elkészítés:
A két fél csirkemellet középen vágd lapjára, de a szélén hagyj ki egy centit, hogy ne legyen két darab belőle hanem széthajtva egy nagy.
A közepébe sok fokhagymát és mozzarellát teszünk, majd feltekerjük.Ezt folpackba csomagoljuk és a két végét fogva megpörgetjük, hogy jól lezáródjon és egy szép tekercset kapjunk.A hús tekercset alufóliába is becsomagoljuk, majd egy vízzel 3/4-ig megtöltött tepsibe helyezzük.Sütőbe kb. 30 percig pároljuk 180 fokon.Ha kivettük szeleteljük fel és vajon pirítsuk meg aranybarnára
Wokban sült zöldségek:
Hozzávalók:
ízlés szerint zöldségek
só
bors
1 tk. szójaszósz
1 tk. worcestershire szósz
1/2 tk. gyömbér por
1/2 tk. római kömény
1 tk. fokhagyma por
1 csipet fűszerpaprika
1 tk koriander
Elkészítés:
A zöldségeket daraboljuk fel és a wokban süssükropogósra, majd a vége felé tegyük rá a fűszereket.