Csokis amerikai "palacsinta"
Az az igazság, aki ismer az tudja rólam, hogy imádom az amerikai palacsintát.
Csak egy baj van vele, az, hogy EGY KALÓRIABOMBA!!!
Régóta kísérletezek a diétás amerikai palacsintákkal, sokszor nem jött össze, de van két kedvencem.Az első az egy banános palacsinta, aminek a receptjét hamarosan láthatjátok, a másik egy kakaós palacsinta. Az állaga kicsit más mint az eredetié, azonban,ez az egyik előnye.Mivel zablisztből készül ezért egy kicsit tömör, viszont ennek a tulajdonságának köszönhetően nagyon laktató.Sok bogyós gyümölccsel fogyasztva isteni!
Nálam egy egység körülbelül 1/2 dl (ez nagyjából két főre volt elég) de mindenki olyan mértékegységet használ amit szeretne (pl.: bögre) csak fontos hogy az arányokat tartsa be!
Hozzávalók:
3 egységnyi zabliszt
1 egységnyi kakaópor
2 ek eritrit
1/2 ek szódabikabóna
egy csipet só
3 egységnyi tej (ez lehet bármilyen mag vagy egy alacsony zsírtartalmú tej)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzá adjuk kisebb adagokban a tejet.Egy tapadásmentes serpenyőbe kevés kókuszolajon, fél tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk mindkét oldalukon.
SZABÁLY: amíg a buborékok nem jelennek meg a tetején addig tilos hozzányúlni!!!