Sütőben sült rántott husi kicsit egészségesebben
Összetevők:
¼ csésze vaj vagy olvasztott margarin
2 ek. dijoni mustár
¾ csésze zsemlemorzsa
¼ csésze reszelt parmezán sajt
aprított rozmaring
6 db csont és bőr nélküli csirkemell
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
• Melegítsük elő a sütőt 180 C –ra
• Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pirítsunk le fokhagymát, majd vegyük ki belőle mielőtt megégne
• A csirkemelleket kenjük be a mustárral és pirítsuk körbe a fokhagymás vajon
• Keverjük össze a zsemlemorzsát és a sajtot, valamint az apróra vágott rozmaringot
• A lepirított csirkét ismét kenjük be vékonyan mustárral, hogy a morzsa biztosan ráragadjon
• Forgassuk bele a mustáros csirkemellet a sajtos, rozmaringos morzsába
• Süssük fedetlenül a sütőben 20 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 20 percig
Fokhagymás görög joghurttal meglocsolt, friss, zöld salátával tálaljuk. A megsült, ropogós sajtdarabokat ne felejtsétek rászórni, az a legfinomabb része!