Rizses hús helyett bulguros csirkemell
Ez egy olyan egyszerű recept, hogy le sem kéne írnom, szerintem minden gyakorló anyuka azonnal el tudná készíteni a cím és kép alapján.
Én csak ritkán eszem rizst, inkább bulgurt vagy kölest főzök és a húsok közül szinte mindig a csirkemellet választom. Ez egy nagyon gyors és finom étel, alapja a magyar konyha egyik jól ismert étele, a rizses hús. Csak annyit változtattam rajta, hogy a rizst bulgurra és a husit csirkemellre cseréltem, így máris bátrabban jóllakhatunk belőle:
Hozzávalók 1 főre
10 dkg bulgur
15 dkg csirkemell
1/2 fej hagyma
1/2 paprika
1 paradicsom
só
bors
csemege fűszer paprika ( én mindig füstöltet használok)
római kömény
olaj
A hagymát feldaraboljuk, olajon kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval hogy kicsit levet engedjen, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Együtt puhítjuk a zöldségeket, de mielőtt megégnének rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Jól kifehérítjük, befűszerezzük fűszerpaprikával, borssal, római köménnyel és ha szükséges még sóval.Felöntjük vízzel, amíg ellepi, majd tíz percig fedő alatt, lassú tűzön főzzük. A csirkemell gyorsan megpuhul, ezért időben hozzáadjuk a bulgurt és együtt puhítjuk további 10-15 percig. Figyelni kell, nehogy magába szívja az összes vizet és leégjen, de az se jó, ha sok a folyadék, mert akkor "szutykos" marad. Ha a nedvesség nagy részét felvette a bulgur és a husi is puha, akkor hagyjuk még fedő alatt állni 5-10 percet.
Ennyi az egész, és egy gyors, finom, alacsony kalória és szénhidráttartalmú ebédet készítettnk.